Succes Met Affiliate Marketing

WordHero [Review]: genereer automatisch teksten met een AI copywriting tool

Content schrijven voor je affiliate websites: één van de belangrijkste onderdelen om je sites succesvol en vindbaar te maken, maar ook één van de meest tijdrovende onderdelen. Uitbesteden aan een goede tekstschrijver is natuurlijk een optie, maar ook erg kostbaar. Zeker als je nog maar net begint met een affiliate website. Hoe kan je dan tóch teksten genereren, op een hoog tempo, zonder daar zelf uren aan kwijt te zijn en zonder veel geld te investeren?

Het antwoord: met een Artificial Intelligence copywritingtool. Er zijn er inmiddels meerdere. Zo probeerde ik al de Nederlandse tool SUUS.ai, hoor ik ook veel goede verhalen over Jasper.ai en is mijn meest recente ontdekking WordHero

WordHero is van origine gemaakt voor de Engelse taal (maar ook geschikt voor het genereren van Nederlandse teksten, in beta) en beschikt over talloze mogelijkheden. Ik kan je alvast verklappen: deze tool heeft me verrast. Zeker omdat je deze tool nu heel voordelig kan aanschaffen via het platform AppSumo. Voor $89 krijg je je hele leven lang toegang (terwijl WordHero normaal minimaal $49 per maand kost). Je snapt het: ik ben enthousiast. Tijd voor een review!

Onder andere deze contenttypen kan je allemaal genereren in WordHero! 

Wat is WordHero?

WordHero is een AI-copywritingtool. Op basis van jouw input, genereert de tool teksten voor je bedrijf of privédoeleinden. De content zou – volgens WordHero – volledig geoptimaliseerd moeten zijn voor Google. Maar ook kan je de tool gebruiken om content te schrijven voor social media, Google Ads en e-mailmarketing. Daarmee is het de meest uitgebreide AI-copywritingtool die ik tot nu toe heb gezien.

Volgens de website wordt de tool inmiddels al door 10.000+ marketeers, tekstschrijvers en eigenaren van bedrijven gebruikt. Check deze video voor meer informatie over WordHero:

Hoe werkt WordHero + belangrijkste functionaliteiten

WordHero gebruikt kunstmatige intelligentie om de content te genereren. De tool gebruikt allerlei signalen en miljoenen websitepagina’s om uiteindelijk een unieke tekst voor je te genereren. Met de basisversie (die je dus voor een eenmalig bedrag van $89 via AppSumo kan aanschaffen) kan je:

 • Korte contenttypen schrijven
 • Maximaal 20.000 woorden per maand genereren

Door nóg een licentie van $89 te kopen via AppSumo, kan je je WordHero-abonnement upgraden om:

 • Ook lange blogartikelen te schrijven (in de “long-form editor”)
 • Maximaal 50.000 woorden per maand te genereren.

Korte contenttypen in WordHero

Met de basisversie van WordHero, kan je al een heleboel. Met een maximum van 20.000 woorden per maand kun je flink los met het creëren van content! In deze versie kan je alleen korte content schrijven. Denk aan:

 • Blog- & videotitels
 • Blogalinea’s
 • Recepten
 • Korte verhalen
 • Nieuwsbericht
 • Productreview
 • FAQ’s
 • Google Ads headlines & beschrijvingen

Ik snap het: je bent nu natuurlijk super nieuwsgierig hoe (goed) WordHero nu werkt. Laten we eens kijken naar een aantal voorbeelden.

1. Blogtitel genereren in WordHero

Stel dat ik een Nederlandse blog wil schrijven over de beste racefietsen. Ik hoef alleen het onderwerp in te voeren in WordHero en de taal te selecteren en binnen een paar seconden geeft WordHero mij verschillende ideeën voor een blogtitel:

Oké, niet allemaal 100% correct Nederlands – je kan nog goed zien dat de teksten zijn gebaseerd op Engelse teksten.

De Nederlandse taal in WordHero is dan ook nog in beta, maar ontwikkelt zich wel beter. Bovendien kost het me een paar seconden om de titel te finetunen en was ik zelf echt niet op al deze titelideeën gekomen. Wel ben ik wat verrast door het jaartal 2020 in de titels, terwijl dat toch echt al een aantal jaar geleden is. 

Is gelukkig simpel op te lossen, door de input specifieker te maken: beste racefietsen 2022 geeft vast de juiste output. Zo leer ik ook steeds beter hoe WordHero werkt en wat ik het beste kan invoeren om zo goed mogelijke output te krijgen. 

2. LinkedIn biografie laten schrijven in WordHero

Je kan ook een LinkedIn-biografie genereren in WordHero. In het invoerveld moet ik WordHero in wat bullet points van informatie voorzien. Optioneel kan ik een tone-of-voice invullen, bijvoorbeeld “excited”.

Uiteindelijk krijg ik de volgende twee suggesties:

Een prima biografie waarvan de Nederlandse taal ook al iets beter wordt. Met nog wat kleine optimalisaties zou ik één van deze bio’s zo live kunnen zetten. Dat ik van lezen, reizen en tijd doorbrengen met mijn familie houd, klopt wel – maar dat zijn volgens mij de meest generieke bezigheden ter wereld, waardoor ik niet erg het idee krijg dat ze specifiek voor mij geschreven zijn. 😉 Toch grappig dat de tool besluit om dit toe te voegen.

3. Google Ads advertentie laten maken door WordHero

Speciaal voor al onze SEA-specialisten onder ons: met WordHero kan je ook Google Ads kopteksten genereren. Klinkt als een uitkomst, want een sterke koptekst van maximaal 30 karakters en een beschrijving van maximaal 90 karakters bedenken, kan nog wel eens een uitdaging zijn. Superfijn om daar wat hulp bij te krijgen! Het enige dat ik hier hoef te doen, is een korte beschrijving in te voeren.

Ik blijf nog even bij de racefietsen uit het eerste voorbeeld. Ik voer de volgende input in (eens kijken of de tone-of-voice “Convincing” ook nog iets voor me doet!):

De output lijkt op het eerst oog een prima basis, maar aangezien het Google Ads headlines zouden moeten zijn (die maximaal 30 karakters lang mogen zijn), lijkt er toch iets niet helemaal goed te gaan. Ik probeer het nog eens, door de input in één zin (in plaats van puntsgewijs) in te voeren:

Gaat al iets beter, maar de headlines zijn nog steeds te lang. Ik heb dit ook even in het Engels geprobeerd met soortgelijke input, maar ook in dat geval blijven de titels te lang.

Deze functionaliteit lijkt dus nog niet optimaal te werken, want nu moet ik alsnog aan de slag om alle titels in te korten tot 30 karakters.

4. Blogalinea’s

Deze functionaliteit heb ik tot nu toe het meest gebruikt: de optie om blogalinea’s te laten genereren door WordHero. Je vult een korte omschrijving in van de alinea (ik vul hier meestal het tussenkopje in dat ik boven de alinea wil plaatsen en waar ik dus content over wil laten schrijven), je zoekwoorden en “Tone” en WordHero genereert een blogalinea voor je.

Bij het invoeren valt me op dat ik toch wat creatiever moet zijn met mijn ingevoerde zoekwoorden, want ik mag maar een X-aantal tekens gebruiken. Ik besluit om het maar bij één zoekwoord te laten.

Laten we eens kijken wat de input is voor “Wat is affiliate commissie?”:

Ook een prima tekst, alhoewel ik wel sterk merk dat de tekst gebaseerd is op de Engelse taal. Met een paar kleine tweaks zou ik deze tekst zo als alinea kunnen toevoegen aan een blogartikel over affiliate commissies.

5. Explain It To A Child

Oké, nog eentje dan. Veel bedrijven weten het: je moet je dienstverlening & producten makkelijk uitleggen, weinig bedrijven doen het. Zelfs met mijn hbo-achtergrond lees ik nog wel eens teksten dat vraagtekens oproept. De “Explain It To A Child” functionaliteit uit WordHero zou dus een superbegrijpelijke tekst moeten schrijven. Ik ben benieuwd! Ik probeer het met de input: “Wat is agorafobie?” en geef bij “Tone” aan dat de tekst “Simple” geschreven moet worden. Zo help ik WordHero ook nog een handje.

Ik moet zeggen: ik ben best tevreden! De zinnen hadden misschien nog iets korter gekund en bepaalde termen had ik vermeden of een nog simpeler synoniem voor gebruikt, maar eerlijk is eerlijk: dit zijn twee prima teksten. Ook nog eens in (vrijwel) correct Nederlands!

Long-form Editor in WordHero

Door je WordHero-abonnement te upgraden met nog een licentie, kan je ook lange artikelen laten schrijven. Je voert een titel in (of gebruikt de Blog Headlines functionaliteit uit het basispakket om een goede titel te laten genereren!), maakt een outline om inspiratie op te doen voor sterke tussenkopjes en laat vervolgens alinea voor alinea genereren.

Fun fact: de blog die je nu leest is ook gedeeltelijk in de Long Form Editor van WordHero gemaakt. Zo zijn vrijwel alle tussenkopjes gegenereerd door WordHero, zijn zelfs complete alinea’s door WordHero geschreven en heb ik zelf bepaalde alinea’s gefinetuned of helemaal zelf geschreven, omdat ik ze vanuit eigen ervaring wilde schrijven.

Voordelen en Nadelen van WordHero

Voordelen

 • Je kan er verschillende contenttypen mee genereren.
 • Met minimale input komt er een prima tekst uit.
 • De output wordt steeds beter, naarmate je de tool beter onder de knie krijgt en weet hoe je WordHero voorziet van goede input.
 • Naast Engels, heb je de keuze uit tientallen andere talen.
 • Nu super betaalbaar via AppSumo met levenslange toegang van $89 en 20.000 woorden per maand.

Nadelen

 • Gebruik van de Nederlandse taal is nog in beta en daarmee nog niet perfect.
 • Voor de Long Form Editor moet je nog een licentie aanschaffen.
 • In tegenstelling tot SUUS.ai, bijvoorbeeld, betaal je met het reguliere WordHero-abonnement per maand en dus niet per aantal woorden. Stel dat je in een maand niet die 20.000 woorden op maakt, dan betaal je er toch voor.

Conclusie: is WordHero een aanrader?

Ondanks dat WordHero zeker nog niet perfect is in het Nederlands, vind ik de tool alsnog een aanrader. Het is één van de meest veelzijdige AI-copywritingtools die ik tot nu toe geprobeerd heb. Van blogalinea’s tot korte verhalen en van advertenties tot e-mails: je kan er echt alle kanten mee op. 

Ik heb de tool inmiddels voor deze website gebruikt, maar ook voor mijn affiliate websites, waaronder Kindcadeautips.nl. Ik gebruik WordHero vooral om inspiratie op te doen voor goede tussenkopjes en om een basistekst neer te zetten. Ik moet de tekst altijd nog wel finetunen, maar ik bespaar er enorm veel tijd mee door de tekst in eerste instantie door WordHero te laten genereren.

Ik merk dat hoe beter de input en hoe concreter ik aangeef wat ik verwacht, hoe beter de content is die de tool produceert.

Zeker nu je WordHero zo betaalbaar kan aanschaffen via AppSumo, vind ik het een aanrader. Voor die $89 krijg je lifetime toegang tot de basisversie en kan je maximaal 20.000 woorden per maand genereren. Zelf heb ik nóg een licentie van $89 aangeschaft om dus ook de Long Form Editor te kunnen gebruiken.

De tool is continu in ontwikkeling en van alle updates profiteer je ook automatisch als je WordHero nu aanschaft. Ik geloof echt dat dit soort tools de toekomst zijn en vind het dan ook een heel betaalbare investering.

Je koopt WordHero nu dus nog voor een eenmalig bedrag van $89 via AppSumo. Het is niet duidelijk tot wanneer je van deze actie kan profiteren (op het moment dat ik deze blog schrijf, staat de actie al een aantal weken live) dus beter snel beslissen dan te laat. 😉

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via één van deze links WordHero aanschaft, ontvang ik een commissie over jouw aankoop. Jou kost het niets extra en je helpt mij hier mee. Zo kan ik dit soort content (gratis) voor je blijven maken.

Zelf ook een lucratieve affiliate site bouwen?

Volg dan mijn online cursus Succes met Affiliate Marketing (gevolgd door 150+ cursisten!)

Online affiliate cursus
Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.