Succes Met Affiliate Marketing

WeCanTrack Review: al je affiliate commissies & waardevolle data in één dashboard

Als je al een tijdje bezig bent met affiliate marketing en je hebt aangesloten bij verschillende affiliate netwerken en programma's, dan ontdek je waarschijnlijk al snel: oef, dit kan best wel onoverzichtelijk worden! Hoe fijn zou het zijn om alle je affiliate commissies in één dashboard te verzamelen? En bijvoorbeeld precies te zien hoeveel affiliate commissie je hebt verdiend met een bepaalde landingspagina, marketingcampagne of verkeersbron?
Dat kan met WeCanTrack: een softwareoplossing waarmee je meer dan 350 affiliate netwerken kunt koppelen en alle data overzichtelijk in één dashboard kunt zien.

Ik testte de tool de afgelopen 30 dagen uitgebreid uit voor mijn affiliate sites en deel mijn eerlijke review in dit artikel.

Over WeCanTrack

WeCanTrack is een softwareoplossing die affiliates waardevolle inzichten geeft over de verdiensten van hun affiliate website(s) en alle commissies die je verdient met verschillende sites en met verschillende affiliate netwerken, inzichtelijk maakt in één dashboard.

Voor een gemiddelde site maak ik al snel gebruik van 10 verschillende affiliate programma’s, die zijn aangesloten bij allerlei verschillende netwerken. En dus moet ik telkens inloggen op allerlei verschillende sites om te zien hoeveel geld ik heb verdiend met affiliate marketing.

Dat hoeft niet meer als je WeCanTrack gebruikt, want alle data over je affiliate inkomsten worden hier verzameld op één platform. Zo kun je bijvoorbeeld zien:

 • Hoeveel sessies, klikken en sales je affiliate website heeft gegenereerd per dag
 • Hoeveel commissie je in een bepaalde periode hebt verdiend, maar ook per affiliate netwerk of per dag
 • Vanuit welke verkeersbron een aankoop op je affiliate website tot stand is gekomen (en welk product is gekocht en hoeveel affiliate commissie je hiermee hebt verdiend)

En vooral dat laatste vind ik een heel waardevol inzicht, nu ik sindskort bijvoorbeeld ook Google Ads campagnes draai voor mijn affiliate websites. Zonder WeCanTrack kon ik niet zien hoeveel conversies en affiliate commissie mijn Google Ads campagnes opleverden, maar nu dus wel.

En zo kan ik bijvoorbeeld precies zien welk zoekwoord, welke advertentie en welke campagne leidt tot een aankoop en of de advertentiekosten wel opwegen tegen de uiteindelijke affiliate omzet.

Op mijn WeCanTrack dashboard zie ik bijvoorbeeld het aantal conversies, mijn affiliate commissies en de totale omzet die ik heb gegenereerd via mijn affiliate websites:

Hoe handig dat ik niet meer hoef in te loggen bij elk apart affiliate netwerk, maar gewoon in één overzicht zie hoeveel conversies en commissies elk netwerk heeft opgeleverd?! 👇

Op het WeCanTrack zie ik ook een overzicht van de meest recente aankopen die zijn gedaan via mijn affiliate website(s), inclusief de verkeersbron (Channel) waarmee een bezoeker op mijn site is gekomen. Onwijs handig!

Affiliate netwerken & programma’s koppelen met WeCanTrack

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je affiliate netwerken en programma’s die je gebruikt, koppelen aan WeCanTrack. Je hebt de keuze uit meer dan 350 affiliate netwerken die je kunt koppelen met WeCanTrack. 

Bekende affiliate netwerken & programma’s die veel in Nederland worden gebruikt én te koppelen zijn met WeCanTrack zijn bijvoorbeeld:

 • Bol.com
 • Partnerize (voor o.a. Coolblue & Wehkamp)
 • FinanceAds
 • Awin
 • Daisycon
 • Amazon Associates
 • Booking.com
 • Adtraction

In het rijtje mis ik nog het affiliate netwerk PayPro, dat ik zelf best veel gebruik. Die kun je dus helaas (nog) niet koppelen met WeCanTrack.

Het koppelen van elk affiliate netwerk kost je hooguit een paar minuutjes per affiliate netwerk en voor elk affiliate netwerk is uitgebreide documentatie aanwezig. Zo moet je voor een koppeling met het affiliate programma van bol.com bijvoorbeeld een aantal stappen ondernemen die iets ingewikkelder zijn, maar er wordt heel duidelijk uitgelegd wat je moet doen.

Probeer WeCanTrack 30 dagen gratis! 👇

Maak een account aan, koppel al je affiliate programma’s en probeer WeCanTrack 30 dagen gratis uit. De trial loopt automatisch af, je zit dus nergens aan vast.

WeCanTrack koppelen met Google Analytics en Google Ads

WeCanTrack kun je vervolgens ook weer koppelen met Google Analytics, Google Ads en nog talloze andere marketingsystemen. Daardoor kan ik in Google Analytics bijvoorbeeld ook precies zien:

 • Hoe vaak er op een pagina op een affiliate link wordt geklikt
 • Hoeveel aankopen er uiteindelijk worden gedaan bij een affiliate partner, via een bepaalde pagina op mijn website
 • Hoeveel affiliate commissie ik verdien per pagina, verkeersbron etc.

Nadat ik WeCanTrack met Google Analytics heb geïntegreerd, kan ik zien hoe vaak er op een affiliate link wordt geklikt (één na laatste kolom, “wct_click”) en hoeveel aankopen er worden gedaan bij een affiliate partner via deze pagina (laatste kolom, “purchase”).

Nadat ik WeCanTrack ook met Google Ads heb geïntegreerd (zie hieronder) kan ik precies zien hoeveel aankopen en commissie een campagne, advertentiegroep en/of zoekwoord oplevert. Mega waardevol!

Zo zie ik bijvoorbeeld dat de Google Ads campagne die ik heb opgezet rendabel genoeg is (elke geïnvesteerde euro advertentiebudget leverde in deze periode ruim €1,87 aan affiliate commissie op!).

Mijn ervaring met WeCanTrack

Al met al ben ik supertevreden met WeCanTrack. Na de gratis trialperiode hoefde ik dan ook niet lang na te denken of ik mijn account om wilde zetten in een betaalde versie. Ja – dat wilde ik zeker! Want nu ik eenmaal had geproefd van deze waardevolle inzichten, kon ik me bijna niet meer voorstellen dat ik mijn affiliate sites nog zou runnen zónder.

Ik vind het heel handig dat ik nu alle informatie vanuit verschillende affiliate programma’s heb verzameld in één dashboard. De meest waardevolle inzichten vind ik nog dat ik nu kan herleiden hoeveel aankopen en hoeveel commissie elke verkeersbron, een bepaalde pagina of campagne hebben opgeleverd.

WeCanTrack abonnementen

Ook benieuwd geworden naar WeCanTrack? Je kunt de WeCanTrack 15 dagen gratis proberen. Na die periode kun je kiezen uit 3 betaalde abonnementen, afhankelijk van het aantal netwerken dat je wil koppelen, het aantal bezoekers op je affiliate website(s) en het aantal transacties dat plaatsvindt op je website. Betaal je in één keer voor een heel jaar? Dan krijg je 2 maanden gratis. Hieronder zie je en overzicht van de beschikbare abonnementen en prijzen:

WeCanTrack pricing
Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.