Succes Met Affiliate Marketing

4 extra verdienmodellen voor je affiliate website

Money, money, money! Naast affiliate marketing, zijn er nog veel meer interessante verdienmodellen die je in kan zetten op je affiliate website. Van advertentiebanners tot betaalde productreviews en van gesponsorde blogs tot exclusieve, maandelijkse samenwerkingen: ik gebruik ze allemaal. En met succes, want naast duizenden euro’s met affiliate marketing, verdien ik hier ook nog eens duizenden euro’s per jaar mee. In deze blog deel ik alle ins and outs over 4 van die verdienmodellen.
Verdienmodellen website

Verdienmodel 1: Banners

Direct een kanttekening: ‘advertentiebanners’ is niet mijn meest favoriete verdienmodel. Als je niet oppast, nemen banners je hele affiliate website over. En dat gaat ten koste van de gebruikerservaring en affiliate commissie. Ik spreek uit eigen ervaring! 😉

Hoe je het dan wél goed kan doen? 

  • Sta banners op slechts enkele plekken toe op je website.

  • Sta banners in bepaalde categorieën niet toe op je site.

  • Integreer banners in de stijl van je eigen site op je website (“Native ads”) zodat het niet erg opvalt dat het om een advertentie gaat.

  • Kies voor een advertentienetwerk dat hoge vergoedingen biedt.

  • Kies voor een advertentienetwerk dat betaalt voor het aantal vertoningen en niet per klik.

Ik heb zelf wel eens geëxperimenteerd met het advertentienetwerk Ezoic. Dit netwerk maakt gebruik van de techniek van Google Adsense, maar biedt hogere vergoedingen. Door een koppeling te leggen tussen WordPress en Ezoic, kan je bepalen op welke plekken je wel en geen banners wil tonen. Vervolgens kunnen bedrijven display advertenties op je site plaatsen, een proces dat geautomatiseerd verloopt.

Banners zijn een makkelijke manier om een paar tientjes of soms wel een paar honderd euro per maand extra te verdienen, want zodra je de banners hebt geïmplementeerd, hoef je niets meer te doen. 

Verdienmodel 2: Premium partnerships

In 2023 ontdekte ik via Jari Dohmen van de software Affiliate Held het verdienmodel premium partnerships. Hoe het werkt? Je biedt merken een prominente plek aan op je affiliate website, bijvoorbeeld een #1, #2 of #3 positie in een veelbezocht artikel waarin je producten in een specifieke categorie tipt.

Het merk betaalt je vervolgens een vast bedrag per maand voor deze plaatsing. Ik paste dit verdienmodel (met succes!) toe op mijn affiliate site over een beautyproduct voor vrouwen. Niet alleen ontving ik tientallen producten om te testen, ik kreeg ook goed betaald voor deze plaatsingen. Ook voor merken waar ik mee samenwerk is zo’n premium partnership succesvol. Zo verkocht één partner binnen 5 dagen al 25 producten via mijn site en was de investering al terugverdiend:

In de online cursus Premium Partnerships leert Jari Dohmen je alles over dit verdienmodel. Hij vertelt precies hoe je partners vindt, hoe je dit verdienmodel opzet en hij deelt zelfs het e-mailtemplate dat hij gebruikt om partners te benaderen. Dit verdienmodel is interessant voor affiliate websites die goede, organische posities scoren in Google en nu al een paar duizend bezoekers per maand hebben. Ik heb enorm veel aan de cursus gehad en kon de tips diezelfde dag nog toepassen.

Lees hier mijn review over de online cursus en klik hier om de cursus te kopen. Met mijn kortingscode succes10 krijg je 10% korting op de cursus en betaal je nog €87,30 incl. BTW in plaats van €97.

Gebruik de code succes10 voor 10% korting!

Verdienmodel 3: Betaalde productreviews

Dit verdienmodel heeft wel wat weg van Premium Partnerships en het verdienmodel advertorials (zie hieronder!). Het verschil zit ‘m vooral in het type content en duur van de samenwerking. Een premium partner krijgt een prominente plaatsing in een artikel voor een bepaalde periode. Een betaalde productreview bevat jouw mening over, ervaring met en foto’s van een product en is vaak een permanente plaatsing.

Ik wil je dit verdienmodel vooral tippen om je te laten zien dat je niet genoegen hoeft te nemen met het ontvangen van een gratis product. Je kan hier namelijk ook geld mee verdienen. 

Toen mijn affiliate website over een beautyproduct voor vrouwen steeds meer bezoekers kreeg, kreeg ik ook steeds meer aanvragen van merken die hun product op mijn site terug wilden zien. Ze vroegen of ik hun product gratis wilde ontvangen. Superleuk natuurlijk, maar ik wist dat er meer uit te halen viel. 

Want de reclame op jouw site in de vorm van een uitgebreide review, is vaak veel meer waard dan alleen de inkoopprijs van het product. 

Vraag daarom ook een geldbedrag (afhankelijk van de productprijs en de waarde van een review). Eén van mijn reviews over een beautyproduct werd uiteindelijk goed gevonden in Google, trok de afgelopen 3 maanden 4.000+ bezoekers en levert ongeveer 10-20 verkopen van het product per maand op:

Met dit soort informatie kan ik bedrijven natuurlijk prima om een geldbedrag vragen voor een productreview.

  • Bonustip 1: verkoop een productreview samen met een premium partnership. Je plaatst het product op een prominente plek op een goedbezochte websitepagina en kan vanuit daar naar de uitgebreide review op je site verwijzen. 

  • Bonustip 2: denk er ook eens over na om een YouTube-, Instagram- en/of TikTok-accountte starten. Je kunt merken dan ook een productreview in videovorm aanbieden en zo een extra verdienmodel toe te passen. Dit staat ook op mijn lijstje voor 2024!

Verdienmodel 4: Advertorials (mijn nieuwe online cursus!)

Stel: je hebt een succesvolle affiliate website over hardlopen met duizenden bezoekers per maand. Grote kans dat het voor een merk dat hardloopschoenen verkoopt, interessant is om in een artikel op jouw site genoemd te worden. Dit draagt immers bij aan de naamsbekendheidvan het merk en als je een link naar de site opneemt, ook aan de vindbaarheid in Google. Al met al levert zo’n artikel dus potentiële klanten (GELD!) op.

En daar wil een bedrijf jou dus best voor betalen. Dit worden advertorials of gesponsorde blogsgenoemd.

Met het verdienmodel advertorials verdiende ik sinds 2013 tienduizenden euro’s. Alleen al met mijn financiële blog The Budget Life draaide ik €11.000,- omzet in 2022 en bijna €14.000,- omzet in 2023 met advertorials:

Dit verdienmodel is ook nu nog steeds interessant. Voor vrijwel elke affiliate website of blog, in welke niche je ook actief bent.

Op 1 mei lanceer ik mijn nieuwe online cursus: Succes Met Advertorials. In deze cursus leer je hoe je advertorials als verdienmodel inzet voor je affiliate website of blog. Je ontdekt hoe je steengoede artikelen schrijft, wat de regels zijn en hoe je lucratieve samenwerkingen opzet. En je profiteert van 2 unieke bonussen:

  1. Je ontdekt welk tarief je kan vragen voor een advertorial op jouw site (op basis van het aantal websitebezoekers & Domain Rating). Over tarieven wordt vaak geheimzinnig gedaan en daar vind ik wat van! 😉 De informatie die ik deel over tarieven, is gebaseerd op actuele tarieven van honderden websites en bureaus waar ik regelmatig mee samenwerk.

  2. Je krijgt de contactgegevens van meer dan 10 bedrijven (tussenpartijen/bureaus die advertorials inkopen voor klanten) waar jij je website direct kan inschrijven. Die eerste advertorial heb je dus zo in the pocket!

En een extra bonus: als je je (vrijblijvend) inschrijft voor de wachtlijst, krijg je op 1 mei een kortingscode in je inbox waarmee je de cursus met 10% korting aanschaft.

Ik ben benieuwd: welke verdienmodellen zet jij al in voor je affiliate website? En zijn er nog andere lucratieve verdienmodellen die jij inzet?

Deze blog bevat affiliate links. Als je via deze links een product aanschaft, ontvang ik daar een commissie over. Jou kost het niets extra!

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.