Succes Met Affiliate Marketing

Review: LeadsMarket affiliate programma

LeadsMarket Review

De financiële sector: één van de meest interessante sectoren/niches voor affiliate marketing. Waarom? De commissies zijn vaak torenhoog. Als een financiële instantie zoals een bank, hypotheekverstrekker of verzekeraar via een affiliate website een nieuwe klant erbij krijgt, dan verdient zo’n organisatie daar honderden, misschien wel duizenden euro’s aan. Zo’n financieel product schaft een klant immers vaak aan om daar zeker een paar jaar gebruik van te maken. Kortom: omdat een nieuwe klant voor een financiële instantie voor een dusdanig hoge, extra omzet zorgt, is een financiële instantie ook best bereid om daar een hoge commissie voor te betalen.

Dat ervaar ik zelf wel met mijn financiële blog The Budget Life die ik in 2015 startte. Affiliate marketing is één van de verdienmodellen op deze website en bij veel affiliate programma’s verdien ik tussen de €50 en €100 voor elke lead of klant die via mijn website bij een adverteerder terecht komt. Voor elke lead die zich aanmeldt bij InDelta, een platform waar je kan beleggen in indexfondsen, verdien ik €50 per nieuwe klant. Bij beleggingsplatform DEGIRO verdiende ik zelfs €60 voor elke nieuwe klant. Superinteressant én lucratief, dus – affiliate marketing binnen de financiële sector.

Het is voor mij een droom om ooit een Engelstalige affiliate website te lanceren, het liefst in een sector waar ik al veel kennis van heb én waar een leuk zakcentje mee te verdienen is. Je snapt ‘m al, 1+1=2, een Engelstalige affiliate website over financiën staat hoog op het lijstje.

En dus ben ik stiekem al wat research aan het doen naar internationale affiliate programma’s die ik kan gebruiken op mijn toekomstige, Engelstalige financiële affiliate website. Toen ik een mailtje kreeg van LeadsMarket – een affiliate programma rondom financiële diensten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten waar je tot wel 260 dollar per lead (!) kan verdienen, was mijn interesse dan ook direct gewekt.

Heb je ook interesse in het starten van een Engelstalige website met een doelgroep in het Verenigd Koninkrijk en/of de Verenigde Staten? Of heb je misschien zelfs al een (financiële) affiliate website waarmee je al een Engelstalige doelgroep bereikt? In dit artikel lees je alle ins and outs over LeadsMarket.

Wat is LeadsMarket?

LeadsMarket is een financieel affiliate programma/netwerk waar diverse, financiële instanties vanuit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is aangesloten. Het netwerk is actief sinds 2011 en heeft op dit moment drie actieve programma’s voor consumenten in de VS & het Verenigd Koninkrijk:

LeadsMarket offers

Binnen elk programma kan je weer kiezen uit verschillende aanbieders. Bij het programma voor Installment & Personal Loans kan je maar liefst 260 dollar per verkochte lead verdienen. Dat zijn nog eens leuke commissies!

Voor elk programma zijn er binnen LeadsMarket meer dan voldoende “creatives” beschikbaar: banners die je met jouw eigen unieke affiliate ID op je website kan plaatsen, complete formulieren die je in je website integreert zodat geïnteresseerden direct een aanvraag bij de eindklant kunnen indienen en natuurlijk een voorraad aan tekstlinks die je in je content kan plaatsen.

Aanmelden bij LeadsMarket

Via de website van LeadsMarket kan je je aanmelden om uiteindelijk gebruik te maken van de affiliate programma’s. Er wordt om best wat informatie gevraagd. Logisch – want het gaat om financiële diensten én voor bedrijven in de VS is er extra info benodigd om gebruik te maken van affiliate programma’s voor dit soort diensten.

Als je in Europa gevestigd bent, is het allemaal wat minder spannend en kan je veel velden in het aanmeldingsproces overslaan. Mijn aanmelding werd uiteindelijk dezelfde dag nog goedgekeurd. 

Wat ik een fijn pluspunt vind van LeadsMarket, is dat je na je aanmelding direct een persoonlijke accountmanager krijgt toegewezen. Nadat je bent ingelogd, zie je in je dashboard wie dat is:

LeadsMarket dashboard

 

 

Het dashboard van LeadsMarket dat je ziet na inloggen. De naam van mijn accountmanager heb ik afgeschermd i.v.m. privacy.

 

En nu we het toch over dat dashboard hebben; daar kunnen veel affiliate programma’s nog wat van leren. Ik heb echt een haat-liefdeverhouding met TradeTracker: er zijn duizenden bedrijven aangesloten en daarmee een zeer compleet affiliate netwerk, maar die lay-out en dashboard… dat werkt allesbehalve lekker.

Het dashboard van LeadsMarket ziet er daarentegen superoverzichtelijk en duidelijk uit. Alle menu-items spreken ook voor zich.

Creatives implementeren op je affiliate website

Ook het genereren van creatives zoals een banner of tekstlink, gaat eenvoudig. Je navigeert eerst naar “Offers” en kiest welk type offer je wil gaan promoten op je website:

 • Installment loans & Personal loans (US)
 • Payday loans (UK)
 • Auto Loans (US)

Ik klik in dit voorbeeld op die eerste en zie dan het volgende scherm:

Ik geef de campagne een naam en geef aan voor wat voor kanaal ik de creative wil inzetten. In dit geval geef ik de campagne bijvoorbeeld de naam “Consumer Loans” en kies ik bij Traffic Channels voor “SEO”. Ik wil immers zelf een artikel schrijven op mijn affiliate website, waarvan ik vervolgens hoop dat deze goed gevonden wordt in de zoekmachine.

Voor elk kanaal maak je een aparte campagne aan door weer een ander kanaal in “Traffic Channels” selecteren. Stel dat ik deze campagne ook wil promoten in een nieuwsbrief, dan maak ik een aparte campagne aan voor het Traffic Channel “Email”. 

Nadat je een naam hebt ingevuld voor de campagne en een kanaal hebt gekozen, klik je op “Create Campaign”. 

Vervolgens kan ik voor deze campagne kiezen uit verschillende:

 • Templates: ik kan zelfs een complete landingspagina of WordPress-thema genereren binnen LeadsMarket en zo een complete site maken.
 • Creatives: ik kan verschillende creatives zoals banners genereren.
 • Forms: ik kan een formulier aanmaken en integreren op mijn website, zodat een websitebezoeker direct op mijn site een lening kan aanvragen bij de adverteerder.

In dit voorbeeld navigeer ik naar “Creatives”:

Onder “Type” kan je alleen “Banner” kiezen. Vervolgens kan je daar aangeven welk formaat banner je wil genereren (“Size”) en voor welke adverteerder (“Group”). 

Stel dat ik in de zijbalk van mijn website een mooi plekje heb voor een banner van 350 x 250 pixels, dan zoek ik daar dus naar. Ik zie dan bijvoorbeeld deze banner:

Ik klik op “Generate Code” om de HTML-code te genereren die ik op mijn site kan plakken om de banner daadwerkelijk te tonen. Mijn unieke affiliate ID, waardoor uiteindelijk in LeadsMarket gemeten kan worden of mijn banner uiteindelijk voor een nieuwe klant zorgt, is al automatisch aan die code toegevoegd.

Als tussenstap kan ik aangeven naar welke adverteerder (Landing Page) ik de banner wil laten leiden (zie afbeelding).

Vervolgens kan ik ook nog “Sub IDs” toevoegen. Dat zijn stukjes code die je nog als extraatje kan toevoegen, zodat je in je dashboard goed kan meten welke banner tot welke conversie heeft geleid. Ik kan bijvoorbeeld als Sub ID “banner-zijbalk” toevoegen, zodat ik weet dat dit de banner was die ik in de sidebar van mijn website heb geplaatst.

Tot slot klik je op de button “Update Code“. De gegenereerde HTML-code plak je vervolgens op de gewenste plek op je website.

Interessante extra: LeadBrain

Wat ik een toffe extra vind van LeadsMarket, is de in-house ontwikkelde software LeadBrain. Als je aangeeft dat je daar gebruik van wil maken, optimaliseert LeadsMarket je banners voor jou met als doel om jou de hoogste commissie te geven.

Het werkt als volgt:

 1. Iemand klikt op jouw banner.
 2. De websitebezoeker komt in de “veiling” van LeadsBrain terecht.
 3. De software bepaalt welke adverteerder op dat moment bereid is om het meest te betalen voor jouw websitebezoeker/potentiële lead.
 4. Je websitebezoeker wordt naar die adverteerder doorgestuurd om een aanvraag in te dienen. Als deze helemaal goedgekeurd wordt, krijg jij commissie.

Commissie bij LeadsMarket

De commissie bij LeadsMarket wordt uitgekeerd op basis van de kwaliteit van de lead. Hoe beter de kredietgeschiedenis van een lead (denk aan eerdere schulden), hoe hoger de commissie die jij ontvangt. Bij sommige adverteerders kan je op deze manier tot wel 260 dollar verdienen.

Affiliate kanalen die je in kan zetten bij LeadsMarket

Naast je affiliate website, mag je ook direct offers van LeadsMarket met de volgende marketingkanalen promoten:

 • E-mailmarketing
 • SMS
 • TV en radio
 • Social media

Kortom: keuze genoeg – en dat is best uniek voor affiliate programma’s, omdat die doorgaans erg streng en beperk zijn in welke kanalen je mag gebruiken.

Uitbetalingen

Als je bedrijf in Nederland is gevestigd, kan je ook gewoon gebruik maken van LeadsMarket. LeadsMarket betaalt commissie uit vanaf 400 dollar voor affiliates buiten de Verenigde Staten. Alles wat je verdient tussen maandag en zondag (deze week) wordt volgende week al naar je overgemaakt – als je dus minimaal 400 dollar hebt verdiend. 

Het geld kan overgemaakt worden door directe overboeking of PayPal. Er zijn ook andere mogelijkheden (zoals WebMoney of Venmo), maar de overige betaalmethoden zijn niet of minder gebruikelijk in Nederland.

Affiliate worden van LeadsMarket

En vind je het – net als ik – interessant om LeadsMarket ook zelf te promoten? Bijvoorbeeld via je eigen website of social kanalen? Dan kan je ook affiliate worden van LeadsMarket. Navigeer in het dashboard naar “Referral” en kopieer daar jouw unieke affiliate link.

Voor alle personen die zich via jouw affiliate link hebben aangemeld bij LeadsMarket, krijg jij 3% commissie over alle commissies die zij weer verdienen via LeadsMarket.

Zelf ook een lucratieve affiliate site bouwen?

Volg dan mijn online cursus Succes met Affiliate Marketing (gevolgd door 150+ cursisten!)

Online affiliate cursus
Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.