Succes Met Affiliate Marketing

Over Nicole van Roekel

In 2011 maakte ik als 17-jarig meisje mijn eerste website. Ik was dol op schrijven, volgde een aantal bekende Nederlandse bloggers en dacht: dit wil ik ook! Ik maakte een simpele blogwebsite en publiceerde een paar artikelen per week. Ik weet nog goed dat ik een week of acht later een reactie kreeg op een artikel. Mensen lazen dus daadwerkelijk mijn blog… bizar vond ik dat!

Een jaar later, ik blogde nog steeds fanatiek, kreeg ik voor het eerst een mailtje van een bedrijf. Ik kreeg gratis producten opgestuurd, in ruil voor een artikel. Te gek! 

Een paar maanden later kreeg ik zelfs betaald voor een artikel dat ik schreef. In 2015 doopte ik mijn blog om tot “The Budget Life“: een website over (be)sparen, geld verdienen en investeren. Ik schreef mijn site dat jaar ook in bij de KvK, omdat ik steeds meer ging verdienen. Ik weet nog goed dat de vrouw achter de balie me raar aankeek: geld verdienen met een website? Het zal wel.
Ook ik had nooit gedacht dat ik geld kon verdienen met een eigen website, maar niets bleek minder waar.

In de jaren erna trok mijn website tussen de 10.000 en 20.000 websitebezoekers per maand, kon ik na mijn afstuderen altijd parttime in loondienst werken omdat ik ook geld verdiende met mijn blog en werkte ik samen met merken zoals T-Mobile, HEMA, Allianz en maakte ik zelfs een videoserie in samenwerking met funda.

En nu, bijna 12 jaar later, blog ik nog steeds. The Budget Life zorgt elke maand tussen de €500 en €1.000 aan inkomsten, waarvan een groot gedeelte passief door affiliate marketing.

Nicole in cijfers

ervaring met online content en bloggen
0 + jaar
ervaring als online marketeer & SEO-specialist
0 + jaar
ervaring met affiliate marketing
0 + jaar
omzet per maand met affiliate marketing
0

Studie & Werk

Alles wat met online en tekst te maken had, vond ik dus fantastisch. Daarom ging ik Communicatie studeren. Na mijn studie ging ik aan de slag als online marketeer en werkte ik bij twee marketingbureaus. 

Die online marketingkennis kwam ook goed van pas bij mijn eigen website The Budget Life: ik wist steeds beter hoe ik ervoor kon zorgen dat mijn artikelen goed werden gevonden in Google.

In januari 2020 kwam mijn langgekoesterde droom uit om te gaan ondernemen. 

Als freelance online marketeer met een specialisatie in zoekmachinemarketing, heb ik de afgelopen jaren voor mooie merken mogen werken zoals HEMA, Auping, Jumbo, Nestlé en Eijerkamp.

Mijn eigen affiliate projecten

Toen ik fulltime ging ondernemen, had ik ook meer tijd voor mijn eigen projecten. Want in mijn hoofd borrelt er altijd wel een ideetje voor een nieuw project. Ik besloot om affiliate marketing serieuzer aan te pakken. Ik verdiende natuurlijk al geld met affiliate marketing via The Budget Life, maar ontdekte dat je ook een volledige website kunt maken waarbij affilitate marketing het verdienmodel is.

Ik besteedde ruim 100 uur aan het bekijken van video’s, het uitpluizen van affiliate websites en het beheren van mijn eerste affiliate website: De Beste Keukenmachine.

In 2,5 jaar tijd heb ik vijf affiliate websites opgezet en verdiende ik maandelijks tot wel €2.000 per maand met affiliate marketing. In maart 2022 verkocht ik zelfs 2 van mijn affiliate websites. Een mooie stap die voelt als de kroon op het werk.

Mijn online marketingskills kwamen de afgelopen jaren goed van pas: ik weet inmiddels heel goed hoe ik een website beter vindbaar maak in Google en hoe je van een affiliate website een passieve geldmachine maakt.

Niet alleen vind ik affiliate marketing ontzettend leuk, het is ook enorm leerzaam en één van de beste leerscholen die je kunt hebben als online marketeer, tekstschrijver of websitebouwer. 

Op deze website bundel ik al mijn kennis en leer ik jou hoe je een eigen affiliate project start, succesvol maakt en maandelijks een passieve inkomstenstroom op gang brengt.