Succes Met Affiliate Marketing

Online cursus: Succes met affiliate marketing

Leer hoe je een succesvolle affiliate website bouwt waarmee je op lange termijn structureel geld verdient. Ontdek hoe jij affiliate marketing in kunt zetten op een manier die leuk, leerzaam én lucratief is voor jou.

Ruim 3 jaar geleden begon ik, Nicole, met affiliate marketing.

Ik had wel eens wat gehoord over affiliate marketing en dacht: dat klinkt interessant! Maar wáár moest ik beginnen? Hoe maak je zo'n site? En wat is een goed onderwerp? Ik had werkelijk geen idee.

Inmiddels heb ik 100+ uur geïnvesteerd in het verzamelen van informatie, het uitpluizen van internationale affiliate websites en het opzetten van mijn eigen blog en affiliate websites. Inmiddels verdien ik tot wel €2.000 per maand met affiliate marketing.

Mijn beste tips en tricks, voorbeelden en praktische actiepunten deel ik in mijn online cursus. Zo leer ook jij hoe je je skills kunt inzetten om geld te verdienen met affiliate marketing.

Voor wie is de cursus?

Om zo snel mogelijk een succes te maken van je affiliate project, zijn online vaardigheden zoals zoekmachineoptimalisatie, tekstschrijven, linkbuilding, webdevelopment en social media marketing een must. Deze cursus is dan ook speciaal voor:

Online marketeers

Een site vindbaar maken, relevante websitebezoekers werven én laten converteren? Makkie voor jou.

Tekstschrijvers

Zet je schrijfskills in voor je eigen website en schrijf vindbare, conversiegerichte teksten.

Bloggers

Jij weet als geen ander hoe je succesvol een contentplatform opbouwt en een community beheert.

Webdevelopers

Die affiliate website knutsel jij zo in elkaar, inclusief de beste plugins, functionaliteiten en koppelingen.

De cursus bestaat uit 4 modules:

Module 1: Wat is affiliate marketing?

Je leert alle belangrijke affiliate begrippen kennen, ik laat je verschillende affiliate websites zien (waaronder die van mij!) en leg je uit hoe je geld verdient met affiliate marketing.

Module 2: Aanmelden bij affiliate netwerken

Je ontdekt hoe je je aanmeldt bij affiliate netwerken. Van Bol.com en Coolblue tot grote affiliate netwerken zoals TradeTracker, Awin en Daisycon.

Module 3: Affiliate website bouwen

Een goed onderwerp bedenken, je eigen site bouwen in WordPress, sterke teksten schrijven en affiliate plugins gebruiken: het komt allemaal voorbij.

Module 4: Website optimaliseren

Leer hoe je je site optimaliseert zodat de juiste personen op je website komen via de zoekmachine. We gaan dieper in op SEO, content & linkbuilding.

Wat krijg je?

Dit zeggen cursisten over de cursus:

Review Affiliate Cursus 1

Na de cursus kun je:

Veelgestelde vragen & meer informatie over de online cursus:

Ja! Ook als je in loondienst werkt en dus geen KVK-inschrijving en/of BTW-nummer hebt, kun je de cursus volgen en starten met affiliate marketing. Je mag elk jaar een bepaald bedrag bijverdienen, dat je op kunt geven als "inkomsten uit overig werk". Hier lees je er meer over op de website van de Belastingdienst.

Je kunt de cursus ook volgen als je geen van deze beroepen hebt, maar wel over skills beschikt zoals teksten schrijven, een website bouwen of zoekmachineoptimalisatie.

Als je niet over deze skills beschikt, zou ik je aanraden om je eerst te verdiepen in deze skills, voordat je de cursus over affiliate marketing aanschaft. 

Nadat je de cursus hebt gekocht, krijg je onbeperkt toegang tot deze cursus en kun je alle video's en teksten altijd terugkijken.

De cursus bestaat uit een combinatie van video's en tekst. 

Elke module bestaat uit uitlegvideo's over onderwerpen zoals affiliate netwerken, tekstschrijven en linkbuilding.

Ook vind je in de cursus instructievideo's waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je je aanmeldt bij een specifiek affiliate netwerk of hoe je een specifieke plugin gebruikt.

Van alle uitlegvideo's is het transcript ook beschikbaar. Je kunt dus na afloop snel informatie teruglezen uit bepaalde video's.

Ook vind je in alle modules tekstuele uitleg. Bijvoorbeeld een stappenplan over het downloaden en installeren van een websitetemplate of het maken van een contentplanning.

De online cursus is gemaakt voor beginners op het gebied van affiliate marketing. Heb je al een eigen blog of website waarop je op een laag pitje aan affiliate marketing doet, maar heb je het gevoel dat je er meer uit kunt halen? Dan is de cursus ook geschikt voor jou.

De cursus bestaat voor ongeveer 4 tot 5 uur uit tekst- en videomateriaal. Daarna ga je alles wat je geleerd hebt in de cursus, natuurlijk in praktijk brengen. Hoe lang je daar uiteindelijk mee bezig bent is afhankelijk van je huidige skills, het type affiliate project dat je wil inzetten en de hoeveelheid tijd die je zelf wil investeren in je affiliate project.

Jazeker! In de cursus leer je hoe je een nieuwe affiliate website maakt, maar ontdek je ook hoe je affiliate marketing op je huidige blog of website toe kunt passen.

Op dit moment is de cursus alleen beschikbaar voor mensen die in Nederland wonen.

Het is op dit moment niet mogelijk om in termijnen te betalen. Je rekent het totale bedrag in één keer af via iDeal.

Ja, nadat je de betaling via iDeal hebt voldaan, krijg je in een aparte mail een factuur opgestuurd. Dit kan maximaal 5 werkdagen duren.

Ja, in de online cursus onthul ik ook mijn eigen affiliate websites. Ik vind het belangrijk om lekker transparant te zijn!

Dat is vooral afhankelijk van hoeveel tijd je wil en kunt investeren. In principe is het zo dat hoe meer tijd je investeert, hoe sneller je daar de vruchten van plukt.

Ook is het met een affililate project zo dat je aan het begin veel tijd kwijt bent en je weinig opbrengsten hebt, terwijl je op lange termijn nog weinig tijd hoeft te investeren in je affiliate project en structureel geld verdient.

De eerste 4 tot 6 weken besteedde ik zo'n 10 uur per week aan mijn affiliate project (website bouwen, content schrijven etc.)

Daarna was dat nog zo'n 4 uur per week voor een paar maanden.

Tegenwoordig besteed ik nog zo'n 2 tot 3 uur per maand aan mijn affiliate projecten, omdat ze in de basis goed staan en er weinig optimalisatie meer nodig is.