Succes Met Affiliate Marketing

Cursist Pauline: “Ik verdien maandelijks €600,- met mijn affiliate site met maar 4 uur werk”

Interview Pauline

Affiliate marketing heeft een lange adem nodig. Het duurt al snel een maand of 3 voordat je site überhaupt gaat ranken in de zoekmachines en de eerste commissies komen nóg later. Maar, als je volhoudt, kan je zo honderden tot duizenden euro’s per maand verdienen, zonder dat je nog veel tijd aan een site hoeft te besteden.

Inmiddels druppelen de eerste succescases binnen van cursisten die eind 2021 mijn online cursus “Succes Met Affiliate Marketing kochten. Pauline was één van de eersten die mijn online cursus volgde en is absoluut een succescase! Ze verdient inmiddels €600,- per maand met haar affiliate website en hoeft elke maand nog maar een uur of 4 aan de site te besteden. 

Pauline vertelt: “Het concept affiliate marketing leek me een passende manier om nét wat meer inkomsten per maand te genereren. Vanuit mijn eigen bedrijf had ik al ervaring met het beheren van een website. De online cursus van Nicole leek me dan ook een goede stap om met een eigen affiliate site te kunnen starten.”

Het perfecte onderwerp voor een affiliate site bedenken

In vogelvlucht rondde Pauline de cursus af en startte ze in oktober 2021 al met haar eerste affiliate website. “Terwijl ik aan het brainstormen was over een goed onderwerp voor mijn affiliate website, zat mijn huisdier heerlijk in zijn mandje. Kon ik daar niet wat mee…?” 

Een snelle check via de SEO-tool SE Ranking leerde haar al vrij snel dat haar eigen huisdier een perfect onderwerp was voor een niche affiliate website.  “En ook nog één waar ik veel over weet!” aldus Pauline.

Affiliate website bouwen

Omdat Pauline nog geen ervaring had met het bouwen van een website, huurde ze een websiteprogrammeur in. “Ik werkte voor mijn eigen bedrijf al met hem samen, wat het gemakkelijk maakte om hem ook voor dit project in te schakelen. Hij heeft mijn site vormgegeven en ingericht. Ik hoefde zelf alleen nog de teksten te schrijven. Omdat ik dus al ervaring had met het beheren van een website, kon ik zelf goed overweg met de achterkant van mijn site en zelf veel aanpassen.”

SEO voor affiliate websites

Pauline heeft vier maanden lang, meerdere avonden per week, artikelen geschreven voor haar website. “Mijn strategie was om zo uitgebreid en inhoudelijk mogelijke teksten te schrijven over de producten die ik wilde promoten.” 

Daarbij maakte ze veel gebruik van SE Ranking. “Eén van mijn belangrijkste tips is dan ook: maak gebruik van SE Ranking of een vergelijkbare SEO-tool. Dit is zo ontzettend handig om op nieuwe zoekwoorden te komen, je concurrenten in de gaten te houden en je eigen rankings in de gaten te houden. Deze tool is ook echt goud waard wanneer je nog op zoek bent naar een goede niche om over te schrijven.”

SE Ranking

Ook had ze veel aan de praktische SEO-tips uit de online cursus Succes Met Affiliate Marketing. “Ik probeer belangrijke SEO-regels te hanteren bij het schrijven van een tekst. Het aantal woorden, gebruik van jaartallen om de content actueel te houden, goede titels en een duidelijke structuur. Verder probeer ik zoekwoorden te gebruiken waar regelmatig naar wordt gezocht, maar die niet te veel concurrentie hebben. Zo kan ik makkelijker scoren,” legt Pauline uit.

De eerste affiliate commissie

Door in het begin behoorlijk intensief aan haar site te werken, kwam de site al snel in de lift. 

“Ik kon me snel aanmelden bij de affiliate programma’s. Dat ging gelukkig erg soepel, mijn site werd direct goedgekeurd.” 

Al snel verdiende Pauline dan ook haar eerste affiliate commissie. “Toen mijn website rond februari 2022 echt dagelijks sales kreeg, dacht ik: yes, het werkt!”

“Toen mijn website rond februari 2022 echt dagelijks sales kreeg, dacht ik: yes, het werkt!”

Er was een periode, eind 2022, dat Pauline’s site echt op een toppunt zat. “Mijn site had een periode een nummer 1 positie op een zoekwoord waar ruim 1.200 keer per maand naar gezocht wordt. Dit zoekwoord heeft alleen een hele hoge concurrentie en omdat ik niet de tijd heb om veel tijd in mijn site te steken is het me helaas niet gelukt om deze positie vast te houden. Toch merk ik dit gek genoeg niet in mijn omzet.”

Sterker nog: Pauline’s site genereert maandelijks nog steeds zo’n €600,- omzet terwijl ze nog maar 4 uur per maand in haar site investeert.

SE Ranking

Ontwikkeling van organisch verkeer op de affiliate website van Pauline (bron: SE Ranking)

Pauline's resultaten na 2 jaar:

unieke bezoekers per maand
0
affiliate omzet per maand
0
uur per maand werk
0

De belangrijkste verkeersbron voor Pauline’s website is – net als voor veel affiliate website – organisch verkeer uit de zoekmachine. De meeste inkomsten haalt ze uit het affiliate programma van Bol.com

“Mijn plan is om, wanneer er wat meer rust in mijn agenda is, weer wat meer te investeren in mijn website,” vertelt Pauline. “Maar, ik ben heel tevreden met een omzet van €600,-. Het is een hele fijne extra inkomstenbron zonder dat ik daar veel tijd aan kwijt ben. Ik zou zo weer een nieuwe website opzetten als ik een keer een goede niche bedenk, voornamelijk omdat de extra inkomsten gewoon superfijn zijn!”

Pauline over de online cursus Succes Met Affiliate Marketing

“Ik vond de cursus van Nicole echt heel waardevol. Helder uitgelegd, zonder allerlei ingewikkelde jargon. De combinaties van video en tekst waren top! De cursus geeft je alle informatie om met een affiliate site te starten. Van de opbouw van je website tot het aanmelden bij affiliate programma’s en de basis van SEO.”

Pauline concludeert: “Eigenlijk is affiliate marketing niet zo ingewikkeld. Ze willen je op het internet nog weleens anders doen geloven door allerlei ingewikkelde afkortingen en vakjargon te gebruiken. Wel denk ik dat als je nog helemaal geen ervaring hebt met het bouwen van websites, het wat uitdagender wordt. Maar daar zijn ook allerlei online cursussen over te vinden of je zoekt iemand in je eigen omgeving om je te helpen, zoals ik heb gedaan. Het enige wat je verder nodig hebt is je logische verstand, tijd én de cursus van Nicole 😉.”

Supertof Pauline, dat je je verhaal wilde doen! Inspirerend om te horen wat je bereikt hebt en ik weet zeker dat je verhaal ook een voorbeeld is voor cursisten die nog gaan starten met een affiliate site of twijfelen over de aanschaf van de cursus.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik een commissie. Jou kost het niets extra.

Net als Pauline, ook een lucratieve affiliate site bouwen?

Volg dan mijn online cursus Succes met Affiliate Marketing (gevolgd door 150+ cursisten!)

Online affiliate cursus
Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.