Succes Met Affiliate Marketing

Daisycon

Affiliate netwerk

Daisycon is een groot affiliate netwerk in Nederland. Het bedrijf heeft kantoren in diverse Europese landen.

Bij Daisycon vind je honderden affiliate programma’s van online retailers en dienstverleners zoals Allianz Global Assistance, Vattenfall en OHRA. Als je gebruik wil maken van één van deze affiliate programma’s, meld je je dus aan bij Daisycon

Daisycon Affiliate Netwerk

Over Daisycon

Sinds de start in 2000, is Daisycon nog steeds één van de grootste affiliate netwerken in Europa. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Denemarken en nog een aantal Europese landen, heeft Daisycon een hoofdkantoor.

Bij Daisycon vind je maar liefst 1.500 internationale campagnes van verschillende adverteerders. Keuze genoeg, dus!

Welke adverteerders zijn er aangesloten bij Daisycon?

Van verzekeraars tot webshops en abonnementen: voor allerlei soorten affiliate websites vind je wel interessante affiliate programma’s bij Daisycon. Een aantal bekende adverteerders die zijn aangesloten bij Daisycon, zijn:

 • AliExpress
 • American Express
 • Bristol
 • DELA
 • Donald Duck Abonnementen
 • e-Matching
 • Eye Wish
 • Fletcher Hotels
 • Just.nl
 • Lucardi
 • Oad
 • Paula’s Choice
 • Sacha
 • T-Mobile
 • Vattenfall
 • Verf.nl

Stappenplan: aanmelden als affiliate bij Daisycon

Wil je gebruik maken van één of meerdere affiliate programma’s via Daisycon? Tijd om je aan te melden

 1. Ga naar de pagina voor publishers op Daisycon.com. Klik op “Aanmelden”.
 2. Vul je naam, e-mailadres en een wachtwoord in.
 3. Je ontvangt een bevestigingsmail met activatielink. Klik op die link.
 4. Vervolgens maak je je account compleet. Je vult hier persoonlijke/zakelijke gegevens in en meldt ook jouw medium aan. Je kunt hier ook een affiliate account aanmaken als je enkel een social media account hebt dat je in wil zetten voor affiliate marketing, maar uiteraard kun je ook je affiliate website aanmelden. 
 5. Vervolgens creëer je je account en keurt Daisycon je aanmelding.
 6. Als je aanmelding is goedgekeurd, moet je Daisycon koppelen aan jouw affiliate website. Pas dan kunnen affiliate links aangemaakt worden en verkeer via jouw website goed gemeten worden. Dat kan op verschillende manieren. Ikzelf gebruik altijd de mogelijkheid om een txt-record toe voegen aan de DNS van mijn website. Als je niet weet hoe dat werkt, kun je altijd even Googlen naar hoe dat werkt voor jouw site/hosting.

Aanmelden bij adverteerders

Als je bent goedgekeurd als publisher bij Daisycon en je je site hebt gekoppeld, kun je je gaan aanmelden bij alle adverteerders. 

Let op: je kunt pas gebruik maken van een affiliate programma van een adverteerder, als je door die adverteerder bent goedgekeurd. Sommige adverteerders keuren alle aanmeldingen automatisch goed, maar de meesten controleren alle aanmeldingen handmatig. Zo kunnen adverteerders goed kijken of jouw site past bij hun bedrijf en marketingdoelstellingen.

Als je toegelaten bent (dit kan soms een paar dagen duren), kun je gebruik gaan maken van het affiliate materiaal van die adverteerder. 

Daisycon affiliate

Affiliate materiaal via Daisycon integreren op je website

Via Daisycon heb je allerlei mogelijkheden om affiliate materiaal van adverteerders op je website te plaatsen:

 1. Advertenties: kant-en-klare banners in allerlei formaten. Ideaal voor in de side bar van je website, in je content of om te gebruiken op je best bezochte pagina’s.
 2. Deeplinks: via deze mogelijkheid maak je tekstuele affiliate links aan. Kopieer de link waar je naar wil verwijzen en Daisycon herkent automatisch van welke adverteerder de link is. Deze affiliate link kun je vervolgens als tekstlink op je website plaatsen, maar ook achter een button, bijvoorbeeld.
 3. Chrome extensie: als je de gratis Chrome extensie van Daisycon downloadt, kun je super eenvoudig affiliate links genereren. Je bezoekt de site van een adverteerder, opent de Daisycon-extensie en genereert binnen een paar klikken de link die je nodig hebt, om vervolgens in je content te integreren.
 4. Productfeeds: gebruik je een affiliate plugin zoals Affiliate Held op je website? Dan heb je een productfeed nodig. Dit is een enorme lijst met alle productdata van een bepaalde adverteerder. Deze wordt vaak minimaal één keer per dag vernieuwd en voorzien van actuele informatie over de producten, zoals beschikbaarheid en prijs. Op deze manier kun je producten van adverteerders op je website plaatsen en wordt de informatie ook op jouw site automatisch aangepast.
 5. Widgets: via je dashboard in Daisycon kun je ook bepaalde (gratis) widgets downloaden om te gebruiken op je website. Dat zijn de zogenaamde vergelijkingswidgets, meer hierover lees je in de volgende alinea:

Vergelijkingssite maken via Daisycon

Een unieke feature van Daisycon, is de mogelijkheid om een vergelijkingssite te maken. Je hebt er ongetwijfeld ooit wel eens één bezocht: een website waarop je verzekeringen, abonnementen of vakanties kan vergelijken. Grote kans dat dat een affiliate website was. 

Via een vergelijkingstool verwijs je bezoekers door naar een adverteerder. Als die bezoekers daar uiteindelijk een aankoop doen, verdien je commissie.

Vergelijkingswebsite bouwen

Een overzicht van een aantal vergelijkers die je via Daisycon kan integreren op je website. Van telecom tot energie en verzekeringen.

Daisycon biedt publishers de mogelijkheid om gratis en zonder uitgebreide technische kennis een complete vergelijkingswebsite te maken of om prijs- en productvergelijkers in hun site te integreren. Voor zover ik weet, kan dit bij geen enkel ander affiliate netwerk en vind ik dit een heel leuke, doordachte extra. Zeker omdat het gebruik van de vergelijkers vrijblijvend en zonder investering te gebruiken zijn!

Voor WordPress affiliate websites (ik heb al mijn sites in WordPress gebouwd!) heeft Daisycon zelfs een handige plugin ontwikkeld, waarmee je de vergelijkers met een simpele shortcode direct op je website kunt plaatsen. 

Kosten Daisycon

Als affiliate kun je je gratis aanmelden bij Daisycon. Ook als je je vervolgens gaat aanmelden bij de verschillende adverteerders, komen hier geen extra kosten bij kijken.

Voor adverteerders kost Daisycon wel geld. Zij betalen Daisycon om gebruik te maken van hun affiliate software en te profiteren van het netwerk van affiliates dat is aangesloten bij Daisycon.

Review: mijn ervaring met Daisycon

Ik maak inmiddels al een jaar of 5 gebruik van Daisycon. Eerst alleen via mijn blog The Budget Life, waar ik affiliate programma’s van bijvoorbeeld Moneybird (boekhoudprogramma), Allianz en Foodello gebruik via Daisycon.

Tegenwoordig gebruik ik Daisycon actief voor al mijn affiliate websites. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van de affiliate programma’s van Playmobil, Babyplus.nl en Lazy Lama voor mijn affiliate site Kindcadeautips.nl.

Voor mijn affiliate site over beautyproducten voor vrouwen, gebruik ik de affiliate programma’s van Plein.nl, Haarspullen.nl en Salontopper via Daisycon.

Ook al zorgt Daisycon bij mij niet voor de hoogste affiliate omzet (die behaal ik namelijk via het affiliate programma van Bol), ik vind het stiekem wel het allerfijnste affiliate programma dat er is. 

De lay-out van de Daisycon interface vind ik veruit de meest moderne van alle affiliate netwerken die ik gebruik. Het werkt snel en simpel en de mogelijkheden om affiliate materiaal op je site te integreren, zijn groot. Ik kan dan ook niet anders dan 5 sterren geven aan Daisycon!

Succes Met Affiliate Marketing beoordeelt Daisycon met:
5/5

Aanmelden bij Daisycon

Ook aan de slag met het promoten van adverteerders via Daisycon? Meld je nu gratis aan bij Daisycon.

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij je aanmeldt bij Daisycon, ontvang ik commissie als je binnen de eerste maand sales genereert.