Succes Met Affiliate Marketing

Case: €650,- aan affiliate inkomsten met één blogartikel

Toen ik in 2011 begon met bloggen, had ik geen idee dat je geld kon verdienen met een blog. Ik volgde een aantal grote Nederlandse bloggers en was dol op schrijven. Ik dacht: dat wil ik ook! In het CMS Blogger startte ik met mijn eerste blog, die ik in 2015 uiteindelijk omdoopte tot The Budget Life en inschreef bij de Kamer van Koophandel.

Ik verdiende toen al een aantal jaar geld met mijn blog in de vorm van advertorials. Bedrijven benaderden mij met de vraag of ik een artikel wilde schrijven over hun product of dienst en daarvoor kreeg ik betaald. Vaak tussen de €100 en €150 per blogartikel.

Pas in 2018 ging ik voor het eerst serieus aan de slag met affiliate marketing. Ik was altijd een beetje sceptisch, want zóveel geld kon je toch ook weer niet verdienen met affiliate marketing? En toch zeker niet die €100 of €150 die ik standaard van een opdrachtgever kreeg als ik een artikel publiceerde op mijn blog?

Oh boy, I was wrong. 😉

Vorig jaar verdiende ik met één blogartikel maar liefst €650 aan affiliate commissies. Hoe ik dat heb gedaan, leg ik uit in dit artikel.

Blogartikel over de Groene Kneusjes Box van Plantje.nl

Dit is het artikel waar het allemaal om draait: het blogartikel over de Groene Kneusjes Box van Plantje.nl. Ik bestelde deze box vorig jaar toen ik ‘m al een aantal keer voorbij zag komen op social media. Het concept? Een box vol planten die niet meer verkocht kunnen worden vanwege een klein schoonheidsfoutje. Ik vond het vooral heel leuk om dit zelf een keer te proberen en besloot last minute er ook een blogartikel over te schrijven, ik vond het namelijk een leuke én duurzame budgettip.

En ik bleek niet de enige te zijn, want de Groene Kneusjes box werd al snel razend populair, je zag de box veel voorbij komen op social media en er werd duizenden keren naar gezocht via Google.

Plantje.nl bleek een affiliate programma te hebben (via TradeTracker) waar ik me snel aanmeldde en affiliate linkjes in mijn blogartikel toevoegde.

Ik wijdde er een Instagram-post aan en Story aan en uiteindelijk stond mijn artikel lange tijd op positie 1, 2 of 3 in Google als je zocht naar de Groene Kneusjes Box, zonder dat ik backlinks naar dat specifieke artikel had verzameld.

Via mijn Instagram-account en Google kwamen duizenden bezoekers op mijn blogartikel terecht en kochten uiteindelijk 455 mensen iets bij Plantje.nl en verdiende ik uiteindelijk ruim €650 aan affiliate inkomsten met dit ene artikel.

Ook nu, ruim een jaar later, wordt het artikel nog steeds prima gevonden in Google en verdien ik maandelijks nog steeds een paar euro aan affiliate commissies aan dit artikel zonder dat ik daar nog iets voor hoef te doen.

Zelf ook een lucratieve affiliate site bouwen?

Volg dan mijn online cursus Succes met Affiliate Marketing (gevolgd door 300+ cursisten!)

Online affiliate cursus
Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.