Succes Met Affiliate Marketing

Affiliate update mei: affiliate marketing via Amazon & kun je winnen van de grote jongens?

Voor het eerst publiceer ik de affiliate nieuwsbrief die ik maandelijks verstuur, ook op mijn website. Ruim 350 mensen ontvingen ‘m gisteren al in hun inbox. Niet ontvangen? Niet getreurd. Heb jij even geluk dat je de affiliate update vanaf nu ook elke maand op mijn site kan lezen! 😉 En wil je ‘m toch als één van de eersten in je mailbox ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven voor de affiliate update.

 

Het afgelopen jaar heb je in deze maandelijkse affiliate updates vooral over mijn affiliate successen gelezen. Weer een nieuwe #1 positie in Google op een focuszoekwoord, de eerste €1.000,- affiliate omzet per maand en dat met nog maar 1 à 2 uur werk per website…

Misschien heb je wel gedacht: “Ja, ja Nicole… jij kan dat. Maar ik niet.”

Heb jij even pech, want niets is minder waar. 

In deze affiliate update deel ik het verhaal van Pauline met je. Een ‘gewone’ jonge onderneemster met wat ervaring op het gebied van tekstschrijven en websitebeheer. Zij volgde als één van de eersten in september 2021 mijn online cursus. 

Ze schakelde een bevriende webdeveloper in die een simpele website voor haar bouwde, schreef zelf alle teksten en nu, zo’n 1,5 jaar later, genereert haar website 5.000 unieke bezoekers per maand en draait ze €600,- omzet per maand met affiliate marketing. En dat met maximaal 4 uurtjes werk per maand.

Niet gek toch?! In dit interview deelt ze haar inspirerende verhaal. En als Pauline en ik het kunnen, dan kan jij het ook.

Verder lees je in deze affiliate update:

 • Alles over het affiliate programma van Amazon (met verrassende resultaten!)

 • Kun je met een affiliate website hoger ranken in Google dan grote partijen zoals Coolblue en Bol.com?

 • Een update over mijn eigen affiliate projecten

 • 10% korting op mijn online cursus Succes Met Affiliate Marketing

Tip: affiliate programma van Amazon

Als je eigenaar bent van een affiliate project, dan maak je wellicht al gebruik van het affiliate programma van Bol.com of Coolblue.
Met een mega aanbod van tienduizenden producten is de kans groot dat deze webshops producten verkopen die passen bij jouw affiliate website!
Bovendien zijn beide programma’s niet enorm streng in hun selectie en kun je dus al snel starten met het gebruik van dit affiliate programma.

En dan is daar Amazon.

Nog lang niet zo groot als Bol.com en Coolblue, maar Amazon rukt wel flink op in Nederland. Met competitieve prijzen, goede affiliate commissies én een enorm aanbod is Amazon wat mij betreft dan ook een waardevolle adverteerder voor veel affiliate websites.

Waar ik eerst nog wat sceptisch was (want ik had zelf nog nooit iets bij Amazon besteld), hebben de resultaten mij positief verrast. Binnen 2 maanden genereerde ik met mijn affiliate website over een beautyproduct voor vrouwen de volgende resultaten:

Amazon

Qua absolute aantallen komt het nog lang niet in de buurt van mijn resultaten bij Bol.com, maar een conversiepercentage van bijna 5% is veelbelovend! 

Als je minimaal 3 goedgekeurde verkopen hebt gegenereerd binnen 180 dagen, kun je ook gebruik maken van de Amazon Product Advertising API. Dan kun je Amazon als verkooppunt koppelen aan Affiliate Held (mijn favoriete affiliate plugin!) en de producten in mooie, visuele productvergelijkingen op je website tonen:

Voorbeeld van een productvergelijking die ik heb gemaakt met Affiliate Held. Je ziet hier de verkooppunten van dit specifieke Philips strijkijzer (waaronder Amazon). De prijzen worden elke dag automatisch geüpdatet.


Heb je nog geen 3 verkopen gerealiseerd? Dan kun je zelf handmatig affiliate links genereren met de SiteStripe functionaliteit. Je zoekt een product op op Amazon.nl en genereert links bovenin met een paar klikken de gewenste affiliate link:

Mocht je nog geen gebruik maken van Amazon, dan kan ik je zeker aanraden om eens te checken of Amazon interessante producten verkoopt die passen bij jouw affiliate website. En of jouw affiliate website al in aanmerking voor Amazon Partnernet, natuurlijk!

Kun je met een affiliate website organisch hoger ranken dan ‘de grote jongens’?

Laten we nog even bij Amazon en de andere ‘grote jongens’ blijven. Stel dat je zoekwoordonderzoek doet voor je affiliate site en ziet dat de huidige top 3 zoekresultaten wordt gedomineerd door bekende merken zoals Bol.com, Philips en Albert Heijn.

Heeft het dan nog zin om met jouw ‘lullige’ affiliate website een pagina te schrijven voor dit zoekwoord? Of maak je geen schijn van kans? Deze vraag kreeg ik afgelopen maand van een cursist die mijn online cursus volgde.

Mijn antwoord (het favoriete antwoord van elke SEO-specialist…): dat hangt ervan af.

Of je een kans maakt, ligt aan de zoekintentie achter de zoekopdracht en (de kwaliteit/het onderwerp van) jouw affiliate website. Voor bepaalde zoekwoorden kan je op jouw affiliate website namelijk veel sterkere content publiceren, dan de grote jongens dat ooit kunnen.

Een voorbeeld van zo’n zoekwoord – laten we even bij het thema “strijkijzers” blijven – is “beste strijkijzer“. Met meer dan 700 zoekopdrachten per maand best een interessant zoekwoord!

De SEO-specialisten van Philips kunnen nu hun stinkende best doen om de website van Philips op #1 te laten ranken. Ik voorspel dat dat stiekem best wel lastig gaat worden. Want dit wordt natuurlijk een kwestie van “Wij van WC-eend, adviseren WC-eend.”

Een onafhankelijke (affiliate) website die verschillende merken strijkijzers test en daar een uitgebreide review over schrijft, maakt waarschijnlijk een veel grotere kans om die #1 positie te claimen.

Kijk maar eens naar de huidige top 5 zoekresultaten op het zoekwoord “beste strijkijzer”:

Bron: SE Ranking

Geen één grote jongen te zien, maar wél 3 onafhankelijke review/affiliate websites. En een onafhankelijke partij zoals Consumentenbond is ook geen vreemde eend in de bijt in dit rijtje.
  
Als we echter kijken naar het zoekwoord “strijkijzer“, dan zie je juist dat de grote jongens de top 5 in Google wél domineren. De zoekintentie achter het zoekwoord “strijkijzer” is duidelijk “kopen”, dus logisch dat Google je naar webshops verwijst:

Moraal van het verhaal? Onderzoek eerst de zoekintentie achter een zoekwoord en bepaal of jij hier met je affiliate website de beste content voor kan creëren, of dat je je beter op een ander zoekwoord kan focussen. 

Resultaten van mijn affiliate websites in april

Tot slot deel ik ook elke maand een update over mijn affiliate websites. In februari kocht ik een affiliate website over van een cursist die zelf geen tijd meer had voor het beheren van de site.

Het is een website waarop dure producten worden gepromoot, variërend van een paar honderd tot zelfs een paar duizend euro. Het zijn dus producten die vaak niet binnen een paar seconden worden aangekocht. Mensen moeten hier langer over na denken.

Maar áls er dan een product wordt verkocht, zijn de affiliate commissies niet verkeerd. Kijk maar:

Met één verkoop, genereerde ik ruim €47,- aan affiliate commissie. Niet verkeerd, toch?!

Deze site ben ik nu nog volop aan het uitbouwen. Het is een website over seizoensgebonden producten en de komende lente- en zomermaanden moet het gebeuren (hopelijk!).

Op dit moment beheer ik nog 6 websites en een aantal Instagram-accounts. Qua onderwerpen zijn die lekker divers, van een website over financiën tot cadeautips voor kinderen en een beautyproduct voor vrouwen. Deze platformen leveren mij maandelijks omzet op met verdienmodellen zoals affiliate marketing, advertorials, producten en betaalde productreviews.

Ik draaide de volgende omzet:

 • Affiliate marketing via Bol.com: €997,-
 • Affiliate marketing via Coolblue: €57,-
 • Affiliate marketing via Daisycon, Awin & TradeTracker: €247,-
 • Affiliate marketing via Finance Ads: €510,-
 • Affiliate marketing via Impact & PayPro: €89,-
 • Advertorials en betaalde productreviews: €1.562,-
 • Inkomsten via verkochte producten (cursussen, guides & Spreadsheets): €260,-

Ooit begon ik met mijn eerste site, The Budget Life, als hobby. Het beheren en optimaliseren van mijn platformen voelt nog steeds als hobby.

Afgelopen maand verdiende ik daar ruim €3.700,- mee, terwijl ik aan de meeste platformen nog maar een paar uur per maand besteed.

Hopelijk zijn deze cijfers voor jou een mooie stimulans om ook aan de slag te gaan met een eigen website (met verschillende verdienmodellen)

Interview Pauline

10% korting op mijn online cursus

En heb je nog een extra zetje nodig? Gebruik dan de code nieuwsbriefmei10 voor 10% korting op mijn online cursus Succes Met Affiliate Marketing.

Deze cursus leert je alle fijne kneepjes van het vak affiliate marketing. Met video’s, praktische stappenplannen en handleidingen, leer je stap voor stap hoe je zelf een lucratieve affiliate website bouwt. 175+ cursisten gingen je al voor!

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.