Succes Met Affiliate Marketing

Affiliate update juni: cruciale tip voor Bol.com affiliates & dit moet je doen als je daalt in Google

In deze affiliate update: een belangrijke tip voor alle affiliates die gebruik maken van Bol.com, de reden waarom je affiliate website misschien wel gedaald is in Google na maart en een tip hoe je geld kunt verdienen met premium partners op je affiliate website.

Na de leuke reacties op de websiteversie van de affiliate update van mei, plaats ik ook de affiliate update van juni weer online. Bijna 400 (!) mensen ontvingen de affiliate update gisteren al in hun mailbox. Wil jij de affiliate update van juli ook als één van de eersten in je inbox ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven voor de affiliate update.

Ik vierde afgelopen week een klein feestje op het Succes Met Affiliate Marketing hoofdkantoor. Ik mocht namelijk de 200e cursist voor mijn online cursus verwelkomen! Ik vind het te gek dat er nu al 200 (!) marketeers, tekstschrijvers, SEO-specialisten, bloggers en websitebouwers met mijn cursus aan de slag zijn gegaan. 

Of jij nu één van die 200 cursisten bent of (nog) niet: deze nieuwsbrief staat weer bomvol affiliate tips en inspiratie. Handig voor affiliates in de dop en zeker ook voor affiliates die al even onderweg zijn. Ik deel namelijk een tip over een interessant verdienmodel dat je honderden tot duizenden euro’s per maand kan opleveren bovenop je affiliate commissies.

In deze affiliate update:

 • Belangrijke tip voor alle Bol.com affiliates

 • Mijn organische posities zijn gedaald in Google (na de core update in maart 2023), wat nu?

 • Geld verdienen met premium partnerships op je affiliate website

 • Update over mijn eigen affiliate projecten

Belangrijk voor Bol.com affiliates: API key vervangen vóór 30 juni

Maak jij gebruik van een affiliate plugin die producten van Bol.com ophaalt en visueel inlaadt op je website? Zoals Affiliate Egg Pro, Content Egg Pro of Affiliate Held? Dan moet je voor 30 juni actie ondernemen.

De ‘oude’ koppelingen komen namelijk te vervallen. Als je geen actie onderneemt, kan de productdata niet meer opgehaald worden. Dit is wat je moet doen:

 • Stap 1: Log in bij het partnerprogramma van Bol.com.

 • Stap 2: Navigeer naar “Account” en scroll naar beneden tot je “Open API toegang” ziet. 

 • Stap 3: Klik op de button “Toevoegen” om nieuwe client credentials toe te voegen. Let op: voor elke plugin die je gebruikt, moet je aparte client credentials aanmaken. Als je dus zowel Content Egg Pro als Affiliate Held gebruikt, dan moet je voor beide plugins aparte credentials aanmaken.

 • Stap 4: Geef de client credentials een logische naam, bijvoorbeeld de naam van de plugin in combinatie met de website. In mijn geval bijvoorbeeld Affiliate Egg Pro – Kindcadeautips.nl. Klik daarna op “Aanmaken”. In je overzicht zie je dan het volgende:

 • Stap 5: Navigeer naar de affiliate plugin in WordPress waar je de credentials moet vervangen. Hier voer je jouw unieke ClientID & ClientSecret in. De plek waar je dat moet invullen, verschilt per plugin. Hieronder vind je de documentatie van de plugins die ik hierboven noem:

Doe dit voor 30 juni om te voorkomen dat Bol.com producten niet meer op je site getoond worden. Je kan ook altijd de handleiding van Bol.com raadplegen voor meer informatie.

Mijn organische posities zijn gedaald in Google, wat nu?!

Merk je dat de organische posities van je affiliate website in Google de afgelopen maanden gedaald zijn? Grote kans dat je bent geraakt door de Google core update van maart 2023.

Als dat zo is, dan heeft dat misschien wel te maken met de kwaliteit van jouw content. Het doel van de update was namelijk om content van hoge kwaliteit te belonen. En veel affiliate websites bieden geen hoge kwaliteit content aan. Zij delen bijvoorbeeld content:

 • Die niet uniek is, maar gebaseerd is op bestaande content of 1-op-1 gekopieerd of vertaald is.

 • Die geen of te weinig toegevoegde waarde biedt en erg voor de hand liggende informatie verschaft.

 • Waarin ‘feiten’ worden beschreven, terwijl er geen onderzoek heeft plaatsgevonden.

 • Die slecht/gehaast is geschreven en bijvoorbeeld veel spelfouten bevat.

 • Over onderwerpen waar de auteur eigenlijk helemaal geen kennis van en/of ervaring mee heeft.

Een voorbeeld van affiliate sites die het zwaar te verduren kregen tijdens de core update zijn sites waarop informatie wordt gedeeld over “de beste producten”, terwijl de auteur de producten niet zelf heeft getest en/of goed onderzoek heeft gedaan. Ook sites waarbij het onduidelijk is wie de auteur is of websites waarvan de eigenaren geen ervaring hebben met of kennis hebben van het onderwerp, zijn mogelijk gedaald in de zoekresultaten.

Als je anno 2023 nog een succesvolle affiliate website wil neerzetten, dan geloof ik ook dat het essentieel is dat je op basis van eigen ervaring en expertise écht waarde toevoegt met content op je affiliate site. 

Ik verwacht dat de volgende onderdelen daarbij essentieel zijn:

 • Maak een website over een onderwerp waar je zelf ervaring mee hebt en veel kennis over hebt.

 • Koppel je gezicht aan de website door de site te voorzien van een duidelijke, uitgebreide auteurspagina en benoem de auteur bijvoorbeeld ook in blogartikelen.

 • Schrijf alleen aanbevelingen over producten als je de producten zelf hebt getest en/of de aanbevelingen gebaseerd zijn op basis van onafhankelijke onderzoeken van bijvoorbeeld universiteiten of de Consumentenbond.

 • Schrijf unieke en originele content. Gebruik een AI tool zoals ChatGPT alleen voor inspiratie en neem content uit deze tool(s) niet 1-op-1 over. Zorg ervoor dat jouw content echt onderscheidend is en van toegevoegde waarde is, ten opzichte van alle content die er al ronddwaalt op het internet.

 • Zorg voor een sterke aanwezigheid op sociale media platformen en eventueel fora, rondom het onderwerp van je website. 

Een extra tip: loop eens deze checklist met vragen na. Kun jij alle vragen met een volmondige “ja” beantwoorden of is er nog werk aan de winkel?

Geld verdienen met premium partnerships

Ik beheer (affiliate) websites sinds 2011. Ik dácht dan ook alle website verdienmodellen inmiddels wel te kennen, maar dat bleek toch niet zo te zijn. 
Onlangs deelde Jari, eigenaar van softwarebedrijf Affiliate Held, op LinkedIn over een verdienmodel dat ik nog niet kende. Jari verdient €2.000,- per maand met dit verdienmodel, bovenop zijn affiliate commissies. 

Ik heb het over premium partnerships. Dit is een interessant verdienmodel voor affiliates die nu al een paar honderd euro met hun website verdienen en goede, organische posities in Google hebben opgebouwd.

Jari ontwikkelde een praktische online cursus hierover en ik was hier natuurlijk superbenieuwd naar. Want een paar duizend euro extra verdienen met mijn affiliate websites… dat wil ik wel, hoor!

Ik heb de cursus afgerond, een uitgebreide review hierover geschreven én binnen een week na het afronden van de cursus mijn eerste premium partnership al  binnengesleept. Ik kan dus wel zeggen dat ik wat heb gehad aan de tips uit Jari’s cursus!

Ik vertel je er alles over in dit uitgebreide blogartikel.

Benieuwd geworden naar de online cursus Premium Partners van Affiliate Held? Met de code succes10 krijg je 10% korting. De cursus kost dan €60,30 in plaats van €67,-. Een koopje – die investering heb je er met één mini partnership al uit!

Update over mijn eigen affiliate projecten

En tot slot, de vaste prik van de maandelijkse nieuwsbrief: een korte update over mijn eigen affiliate projecten.

Afgelopen maand heb ik vooral veel tijd besteed aan de affiliate website over een beautyproduct voor vrouwen die ik in 2022 startte. Deze site was namelijk flink geraakt door de core update van maart 2023 – en terecht. Ik heb de site verbeterd door:

 • Een sterke auteurspagina toe te voegen met daarop mijn persoonlijke verhaal over de link met het onderwerp van de site.
 • Boven elk blogartikel de auteur (ikzelf) toe te voegen met een link naar de auteurspagina voor meer informatie.
 • Een flink aantal producten zelf te testen en dit duidelijk te communiceren op de website.
 • Echt onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie, door bijvoorbeeld net even een unieke tip te delen of een langer lijstje met voordelen.

Met succes, want de organische posities zijn (gelukkig!) weer flink gestegen tot bijna het oude niveau van begin maart:

Bron: SE Ranking

Met deze website sleepte ik afgelopen maand ook mijn eerste premium partnership binnen en ontving ik maar liefst 3 mooie producten met een totale waarde van meer dan €500,- (!) om te testen voor mijn site.

Ik draaide de volgende omzet met mijn (affiliate) websites:

 • Affiliate marketing via Bol.com: €500,-
 • Affiliate marketing via Coolblue: €51,-
 • Affiliate marketing via Amazon: €29,-
 • Affiliate marketing via Daisycon: €62,-
 • Affiliate marketing via Awin: €35,-
 • Affiliate marketing via TradeTracker: €51,-
 • Affiliate marketing via Tradedoubler: €37,-
 • Affiliate marketing via PayPro: €151,-
 • Advertorials en betaalde productreviews: €2.296,-
 • Premium partnerships: €400,-
 • Verkochte producten (cursussen, guides & Spreadsheets): €2.000,-

Ik draaide dus meer dan €5.600,- omzet deze maand met mijn eigen websites. Een recordbedrag!

Deze affiliate update bevat affiliate links. Als je via deze link een aankoop doet, ontvang ik commissie. Jou kost het niets extra. 

 

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.