Succes Met Affiliate Marketing

Tip: verdien extra geld met je affiliate site met Premium Partnerships

Geld verdienen met premium partnerships

Geld verdienen met websites: ik doe dat al sinds 2013. Ik blogde toen al een jaar of 2 en kreeg ineens een mailtje van een bedrijf of ik een artikel wilde schrijven over hun merk. In ruil daarvoor ontving ik het hilarische bedrag van €30,-. Tegenwoordig misschien een peuleschil, maar ik kan me nog goed herinneren hoeveel geld dat destijds voor mij was. 

Dit was het prille begin van mijn online ondernemerschap. De afgelopen jaren heb ik meer dan 10 websites opgezet en doorontwikkeld. In 2022 draaide ik €45.000,- met deze websites, waarbij affiliate marketing één van de grootste verdienmodellen was.

Maar daarnaast heb ik ook geld verdiend met andere website verdienmodellen zoals advertorials, betaalde productreviews en banners. Ik dacht inmiddels alle website verdienmodellen wel te kennen, maar heel recent heb ik tóch een nieuwe ontdekt.

Ik heb het over Premium Partnerships: een ideaal verdienmodel voor eigenaren van affiliate websites die al mooie posities hebben opgebouwd in Google en nu al een paar honderd euro affiliate commissie per maand verdienen.

Jari Dohmen van Affiliate Held legt in zijn online cursus Premium Partnerships uit hoe je met dit unieke verdienmodel de omzet van je affiliate site kunt verhogen. Hij verdient op dit moment meer dan €2.000,- per maand met dit verdienmodel, bovenop zijn affiliate inkomsten! Ik volgde de cursus en bracht de tips direct in praktijk. En met succes, want ik haalde binnen een week mijn eerste Premium Partnership deal al binnen.

In dit artikel leg ik uit hoe dit verdienmodel werkt, deel ik mijn ervaring met de online cursus Premium Partners van Affiliate Held (én een kortingscode van 10%!). Ook deel ik hoe ik mijn eerste Premium Partnership heb binnengesleept.

Wat zijn premium partnerships?

Een premium partnership is een exclusieve samenwerking met een bedrijf waarvan de producten of diensten goed passen bij jouw affiliate website. Dit kan een adverteerder zijn waarvan je nu misschien al producten of diensten promoot op je affiliate website. Met zo’n premium partnership streef je ernaar om extra, maandelijkse inkomsten te realiseren náást de affiliate inkomsten die je via deze adverteerder genereert.

Hoe? Door zo’n adverteerder een uniek aanbod te doen waardoor deze een voordeel krijgt ten opzichte van andere adverteerders. Met als belangrijkste doel dat deze adverteerder meer inkomsten genereert met plaatsingen op jouw affiliate website.

Het voorbeeld dat Jari in zijn cursus noemt, is het verkopen van prominente plaatsingen in bestaande of nieuwe content op je affiliate website. Door dat te doen in abonnementsvorm en een vast bedrag per maand, haal je structureel extra inkomsten binnen.  

Een bekend voorbeeld van zo’n plaatsing, is in een artikel met “top 5 of top 10 lijstjes”. Laten we als voorbeeld eens kijken naar deze pagina op mijn affiliate site Kindcadeautips.nl – een pagina met daarop 10 cadeautips voor een kind van 5 jaar:

Kindcadeautips.nl

De volgorde van die cadeautips is nu redelijk random bepaald, maar uit statistieken van vrijwel elke pagina op mijn site, blijkt dat de cadeautips die hoger op de pagina vermeld worden, meer klikken (en uiteindelijk vaak ook meer aankopen!) krijgen.

En daarin is Kindcadeautips.nl niet uniek. Voor vrijwel alle affiliate sites geldt: hoe hoger een adverteerder op een pagina vermeld wordt, hoe meer klikken dit product genereert.

Voor een adverteerder is het dus absoluut de moeite waard om een #1, #2 of #3 positie te krijgen op deze pagina. 

En daar zit precies het verdienmodel van premium partnerships: het verkopen van hogere posities op dit soort pagina’s met lijstjes.

Online cursus van Affiliate Held: Premium Partners

Hoe je dat precies aanpakt, dat legt Jari je stap voor stap uit in zijn online cursus Premium Partners. Hij is de eigenaar van softwarebedrijf Affiliate Held en beheert meerdere, succesvolle affiliate websites. Met één van die websites verdient hij dus meer dan €2.000,- per maand extra, naast zijn affiliate inkomsten.

Kijk, dat klinkt nog eens lekker!

In de online cursus neemt Jari je van A tot Z mee in zijn exacte strategie. Van technieken die hij heeft gebruikt om partners te vinden én te overtuigen om met hem samen te werken tot complete verkoopmails en hoe je dit verdienmodel technisch in kan richten.

De online cursus bestaat uit 8 lessen:

 • Introductie & uitleg
 • Wat zijn de voordelen van premium partnerships?
 • Hoe vind je premium partners?
 • Hoe bepaal je de prijs van een partnership?
 • Je partnership technisch inrichten
 • De waarde van maandelijkse rapportages
 • Partnerships opschalen
 • Wat vond je ervan?

Elke les bestaat uit een instructievideo van Jari en complete uitleg in tekstvorm. Vind ik superfijn, want zo kan je zelf bepalen waar je voorkeur naar uitgaat: video’s kijken of de instructies lezen. Sowieso vind ik tekstuele instructies handig als je na afloop van een cursus nog even iets wil checken. Dan vind je toch sneller wat je zoekt dan wanneer je een hele video moet terugspoelen. 

Mijn ervaring met de cursus "Premium Partners"

Ik vind Jari’s cursus echt onderscheidend in een landschap waar (slechte) online cursussen over online geld verdienen als paddenstoelen de grond uit schieten. Jari is namelijk super transparant, realistisch en héél praktisch. En die drie pijlers vind ik nog wel eens ontbreken in andere online cursussen over online ondernemen.

Na het volgen van Jari’s cursus kan je echt direct aan de slag. Hij deelt namelijk heel concrete voorbeelden over hoe je je contactformulier optimaliseert, hoeveel geld je kan vragen voor een partnership én deelt zelfs een e-mailtemplate dat je 1-op-1 kan overnemen en aanpassen voor je eigen affiliate website. 

Ook geeft hij concrete tips waar je premium partners vindt, naast de huidige affiliate adverteerders waar je misschien al mee samenwerkt.

Jari’s werkwijze en strategie vind ik verrassend en uniek. Op veel dingen (zoals waar je dan die potentiële partners vindt buiten affiliate netwerken om en hoe je een goed aanbod doet) was ik zelf niet gekomen. Voor mij, als eigenaar van een aantal goedlopende affiliate websites, is deze online cursus enorm waardevol. Als ik dit verdienmodel aan de hand van het stappenplan van Jari implementeer voor mijn sites, weet ik zeker dat ik op deze manier een paar honderd (misschien wel een paar duizend!) euro extra kan verdienen met deze partnerships.

Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, is dat ik de cursus soms wat langdradig vond. Ik heb bepaalde stukjes in video’s doorgespoeld of alinea’s overgeslagen, omdat ik het idee had dat ik nu over voldoende informatie beschikte en ik dus al verder kon met het volgende hoofdstuk. Maar al met al ben ik vooral heel positief over deze unieke cursus die me al heel snel resultaat opleverde.

Mijn beoordeling voor de cursus "Premium Partners"

5/5 sterren:
5/5

De online cursus van Jari kost €97,-. En een leuke extra: met de code succes10 krijg je ook nog eens 10% korting op de cursus! Een investering die je dubbel en dwars kan terugverdienen als je de tips van Jari in praktijk brengt. Sterker nog: de kans is groot dat je de investering er met één mini partnership al uit hebt. Ik wel, in ieder geval – en daar vertel ik je graag meer over!

code: succes10

Hoe ik direct €400,- verdiende met mijn eerste premium partnership

Als je na het volgen van een online cursus direct enthousiast aan de slag gaat, dan weet je dat ‘ie goed was. En enthousiast: dat was ik zeker. Diezelfde dag nog stuurde ik een aantal mailtjes uit naar bedrijven met wie ik zo’n premium partnership wel zou zien zitten. 

En binnen een week was mijn eerste deal binnen! Door een tip uit Jari’s cursus vond ik uiteindelijk een supergeschikte premium partner voor mijn affiliate website over een beautyproduct voor vrouwen. Zonder die tip had ik deze partner nooit gevonden. Hoe ik dat precies heb gedaan, verklap ik niet, daarvoor moet je toch écht de cursus zelf volgen 😉

Ik stelde vervolgens een mail op aan de hand van het e-mailtemplate van Jari. Ik deelde relevante statistieken en legde uit hoe ik de samenwerking voor me zag. Binnen een dag had ik een enthousiaste reactie terug en na wat heen- en weer mailen, kwamen we uit op een samenwerking voor 3 maanden:

 • Ik ontvang een product t.w.v. €69,95 gratis, zodat ik deze uitgebreid kan testen en vanuit eigen ervaring over het product kan schrijven.
 • Een #3 plaatsing van dit product op een bestaande pagina.
 • Een #2 plaatsing van dit product in 2 nieuwe artikelen op mijn site. 

Ik krijg hier de eerste 3 maanden €400,- voor. Ook mag ik affiliate links gebruiken in de artikelen en kan ik met elke plaatsing dus ook nog extra verdienen zodra het product via deze link verkocht wordt. Na 3 maanden evalueren we de samenwerking en hoop ik natuurlijk dat deze op basis van goede resultaten verlengd wordt.

Je begrijpt: dit smaakt naar meer! In diezelfde artikelen waar ik prominente plaatsingen heb verkocht aan deze partner, is er ook nog ruimte voor andere prominente plaatsingen. Een #1 plaatsing kun je immers voor een hoger bedrag verkopen dan een #3 plaatsing, als je ten minste met statistieken kan onderbouwen dat een #1 plaatsing ook meer oplevert voor de adverteerder.

De komende maanden ga ik lekker experimenteren met dit nieuwe verdienmodel op mijn affiliate websites. Ik heb inmiddels al wat contacten lopen en ben heel benieuwd hoeveel ik verdien met Premium Partnerships over een maand of 6. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte van deze ontwikkelingen via Instagram, LinkedIn en mijn nieuwsbrief.

En ben je na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden over dit verdienmodel? Ik kan je de online cursus Premium Partners van harte aanbevelen. De cursus is vooral interessant voor de wat gevorderde affiliates met affiliate websites die nu al een paar honderd euro per maand omzetten. Dan heb je premium partners ook echt wat te bieden! De cursus kost met mijn kortingscode succes10 €87,30 inclusief BTW en schaf je aan via de site van Affiliate Held:

Premium Partners

Leren hoe je geld verdient met premium partnerships?

nu met 10% korting!

Volg dan de online cursus “Premium Partners” van Affiliate Held. In 8 lessen bomvol praktische tips en handleidingen leer je hoe je honderden tot duizenden euro’s extra omzet draait, nááast je maandelijkse affiliate commissies.

code: succes10

Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze link de online cursus Premium Partners koopt, ontvang ik een commissie over jouw aankoop. Jou kost het niets extra.

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel

Nicole van Roekel (1994) is online marketeer, eigenaar van 10+ affiliate websites en blogs en oprichter van succesmetaffiliatemarketing.nl. Ze verdient jaarlijks €55.000+ met affiliate marketing en andere online verdienmodellen, zoals de verkoop van advertorials, online cursussen en andere online producten. Op succesmetaffiliatemarketing.nl deelt ze haar ervaringen en beste tips voor het runnen van een succesvol eigen affiliate platform.